Společnost CLAAS zakoupila technologii SHREDLAGE

09. 08. 2016


Více mléka, zdravější krávy

Společnost CLAAS zakoupila technologii SHREDLAGE

Harsewinkel, srpen 2016. Společnost CLAAS získala patenty chráněnou a po celém světě známou technologii SHREDLAGE stejnojmenného podniku sídlícího v USA. Pro tento nový proces přípravy kukuřičné siláže uzavřel již v minulém roce CLAAS s vlastníky licenční dohodu.

„Jsme přesvědčeni, že SHREDLAGE je pro zákazníky přínosem. Převzetím této známé značky doplňujeme naši technologickou koncepci jako mezinárodní společnost s vedoucím postavením na trhu samojízdných sklízecích řezaček,“ vysvětluje Hermann Lohbeck, v představenstvu koncernu CLAAS zodpovědný za oblast strojů pro sklizeň pícnin.

Technologie známá pod značkou SHREDLAGE je novým způsobem zpracování kukuřičné siláže, který využívá stále více chovatelů mléčného skotu v regionech s nedostatkem luk a pastvin. Při tomto procesu je kukuřice nařezána na neobvyklou délku řezanky 26 až 30 mm. Rozhodující je následné zpracování technologií válců SHREDLAGE.


Technologie SHREDLAGE - nový způsob zpracování kukuřičné siláže

Intenzivní pomačkání materiálu mnohonásobně zvětšuje povrch řezanky, což vede ke zřetelně lepší bakteriální fermentaci při silážování a především při trávení v bachoru krávy. Cílem tohoto postupu je silné zvýšení účinku strukturální vlákniny kukuřičné siláže v bachoru a zároveň vylepšení dostupnosti škrobů obsažených ve všech částech rostlin. To by mohlo vést k nárůstu výnosů mléka. Pro bachor příjemná struktura siláže zlepšuje také zdraví stáda.

Kromě vyšších výnosů mléka a lepšího zdraví zvířat nabízí SHREDLAGE producentům mléka také další výhody. Díky optimálnímu pomačkání škrobů je možné snížit množství výživného krmiva při zároveň vyšším výnosu mléka. Omezit, nebo dokonce zcela vynechat, lze také doplňování strukturálně bohatých komponentů krmiva, jak je sláma. Díky tomu tak máte další možnost ušetřit.

„Velmi nás těší, že nás Ross Dale a Roger Olson, vynálezci jmenované technologie a zároveň vlastníci stejnojmenné společnosti SHREDLAGE, budou i nadále podporovat a poskytovat cenné rady,“ dodává Hermann Lohbeck.

Koncepce CLAAS MULTI CROP CRACKER (MCC) s jednotnou konstrukcí a třemi rychle vyměnitelnými válci drtiče zrn (MCC CLASSIC, MCC MAX a MCC SHREDLAGE) nabízí koncepci pro zpracování kukuřičné řezanky, která zahrnuje siláž s krátkou délkou řezanky, s dlouhou délkou řezanky, a technologii SHREDLAGE s extrémní délkou řezanky. Válce SHREDLAGE budou vyráběny ve středisku CLAAS Industrietechnik v Paderbornu, stejně jako známé válce s profilem pilových zubů. 

 

Vynálezci technologie SHREGLAGE Roger Olson (vlevo) a Ross Dale (druhý zprava) s Hermannem Lohbeckem (druhý zleva, člen představenstva koncernu CLAAS, zodpovědný za oblast strojů pro sklizeň píce); a s Lutzem Arndtem (vpravo, ředitel obchodního oddělení CLAAS Saulgau).